Sabtu, 1 Ogos 2009

SAMPAI HATI NIK AZIZ KATA ‘PERGI JAHANAM LAH UMNO’

Pilu dan sedih betul hati saya apabila Nik Aziz berkata ‘pergi jahanam lah UMNO’, baru-baru ni. Pilu dan sedih sebab ‘ulamak atau alamak’ yang dipanggil ‘tok guru’ sanggup memaki hamun seperti itu. Apa nilai moral dan pengajaran daripada kata-kata liar Nik Aziz itu? Apa tauladannya kepada umat Islam? Apa intipati yang boleh dipelajari oleh generasi muda di sebalik kata-kata itu?

Nik Aziz sanggup memaki hamun dan menuduh UMNO telah menyimpang dari perjuangan Islam. Sedangkan kesemua orang UMNO adalah orang Melayu dan Islam yang telah berjuang sejak sekian lama untuk agama, bangsa dan negara. Sampai hati betul Nik Aziz cakap macam tu? Apa hak Nik Aziz cakap macam tu? Siapa Nik Aziz untuk labelkan sesama Islam. Biarlah Allah SWT. yang menghakimi umatnya. Bukan kita sesama manusia.

UMNO sanggup dihina dan dicerca. UMNO dicaci. Kerajaan perpaduan ditolak mentah-mentah. Walaupun jelas hasrat di sebalik penubuhan kerajaan perpaduan itu adalah untuk kebaikan orang Melayu dan Islam di negara ini. Tapi DAP yang pernah dilabel sebagai ‘syaitan’ oleh Nik Aziz pula dijadikan pakatan dan pasangan intim. Sedangkan terang-terangan kita mengetahui ‘siapa DAP’ yang sebenarnya. Kita juga tau apa ‘perjuangan’ DAP selama ini. Malah, ramai yang arif tentang pandangan DAP terhadap perjuangan PAS.

Tepuk dada, tanyalah selera.

Tiada ulasan:

PEMUDA UMNO RAUB © 2008. Design by :zaki_raub@yahoo.com Sponsored by: Tutorial87 Commentcute